Poseban dodatak produktima projekta Medijsko obrazovanje je važno.MOV čini MOV edukativna platforma.

Cilj je edukativne platforme ponuditi korisnicima – nastavnicima, neformalnim edukatorima/trenerima, ili jednostavno zainteresiranim građanima i građankama – selekciju materijala razvijenih od strane projektnih partnera, te adaptiranih za interaktivno korištenje i „horizontalno“ čitanje, opremljenih kvizovima, obogaćenim informacijama, interaktivnim elementima, multimedijski sadržajima i poveznicama na dodatne materijale.

Učenje kroz MOV edukativnu platformu ima za cilj približiti medijsko obrazovanje onim korisnicima koji žele steći dojam o tome kakvo je bogatstvo tema sadržano u domeni medijskog obrazovanja. K tome, nadamo se da će neke od vas potaknuti i na uključivanje u neformalne obrazovne aktivnosti koje nude brojne organizacije civilnog društva u Hrvatskoj i u drugim zemljama.

U Europskoj uniji je medijsko obrazovanje sve više prepoznato kao jedna od ključnih životnih kompetencija koja može ne samo pojedincima omogućiti snalaženje u krajnje raznolikom i ubrzanom svijetu informacija, već može doprinijeti očuvanju demokratske javne sfere od prijetnji koje joj dolaze od strane širitelja dezinformacija i propagande.

Započinjemo život platforme s jednim modulom, odnosno tečajem, naslovljenim jednostavno – Medijska pismenost. Nadamo se razvoju dodatnih, specijaliziranih modula u budućnosti!

Edukativnu platformu realizirala je sukladno nacrtu projektnih partnera projekta Medijsko obrazovanje je važno.MOV tvrtka Learning Wizard.

Edukativnoj platformi možete pristupiti klikom na ikonu koja se nalazi niže.