Konferencija “Socio-emocionalne vještine kao ključna komponenta medijske pismenosti djece i mladih” – Split, 10.02.2023.

Poštovane nastavnice i poštovani učenici, drage učenici i učenice, dragi naši mladi, pozivamo vas na konferenciju “Socio-emocionalne vještine kao ključna komponenta medijske pismenosti djece i mladih” koja će se održati u Domu mladih u Splitu, 10. veljače 2023., od 9 do 12h.

Kako mediji utječu na emocionalno zdravlje mladih? Što nam je važno znati kada nas mediji čine zabrinutima, tjeskobnima i nezadovoljnima? Kako međusobno razgovaramo o medijima koje gledamo, slušamo i čitamo, kako jedni drugima možemo pomoći ugasiti kada je za to vrijeme?

U sklopu konferencije razgovarat ćemo o smjernicama za socijalno-emocionalnu dobrobit mladih kao konzumenata medija, što u školama dobivamo, a gdje smo prepušteni vlastitim snagama u otkrivanju što mediji čine nama – a što mi činimo s medijima.

Prijavni obrazac pronađite ovdje.

Smjernice za razvoj javnih politika izrađene su u okviru projekta Medijsko obrazovanje je važno (.MOV). Projekt provodi konzorcij koji čini 11 hrvatskih organizacija i institucija: Gong, Pragma, Telecentar, Kurziv – Platforma za pitanja kulture, medija i društva, Društvo za komunikacijsku i medijsku kulturu, Bacači sjenki, Dječji kreativni centar DOKKICA, Info zona, Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Institut za razvoj i međunarodne odnose (IRMO) i Fakultet elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu.